Satt på bussen til skolen en morgen og fikk øye på en mini plakat på bussen. Bilde av en gutt med et kamera i handa og som overskrift sto det "Kreativiet kan læres" fra Norges kreative Fagskole. Er det sant? kan kreativitets læres på en skole med lærere? som forteller deg/dere hva dere skal lære, hva dere skal gjøre? er det å lære å være kreativ? Jeg mener at at kreativitet er noe man er født med. Noe man har i seg. Ikke noe man kan lære. Er akkurat som synging, dansing og tegning. Jeg mener man ikke kan lære seg å bli bedre. Man kan bli flinkere, men ikke bedre. Synger man surt, synger man surt. Har du ikke rytme i kroppen, har man ikke rytme i kroppen. Klarer man ikke å tegne, så burde man holde seg til strekmennesker.
jeg sier ikke at hvis man er dårlig så er det umulig å bli bedre. Jeg mener at man kan bli flinkere, men ikke bedre. Kreativitet og evne er noe man er født med og ikke noe man kan lære seg på en skole med slitne lærere. Fortsett med det du selv er flink i. Sat på det! Det er mitt råd. Go for it.
Kategori: my lifeKommentarer

17.jan.2010, kl.23:09

Kort og godt : enig.

Kritisert de plakatene da jeg så dem selv, tidligere.. Hang på VGS'en min. Lol =p

28.jan.2010, kl.17:21
Cato fotostudent!

Hei!

kort og godt: uenig!

Først og fremst- og du kommer kanskje ikke til å tro dette, men det er faktisk meg på de plakatene! jeg er fyren i sort bukse og hvit t-skjorte ;) Jeg studerer fotografering på 2. året ved norges kreative fagskole og ble tilbudt av skolen å være "poster-boy" for deres nye kampanje sammen med et par andre. Du behøver ikke tro meg, det var uansett fryktelig morsomt å lese hva du skrev :D

Men det jeg ville si var en kommentar til det du beskriver om at kreativitet ikke kan læres...

Enkelte individer er født med eksepsjonelle evner til å bare plukke opp en penn e.l. og etter svært kort tid stå frem som et kreativt talent. Men spør deg selv: har ikke selv de beste tegnere startet med å tegne strekmenn? Har ikke de beste dansere startet med flaue dansetrinn forann speilet og de største sangerene startet med sure toner på gutte/jenterommet med en hårbørste som mikrofon?

Enkelte vill alltid ligge foran andre, men kreativitet handler om å lære seg de kreative verktøyene man disponerer i de forskjellige sjangere som fotografi og tegning. Når man øver og øver og ettervert forstår hvor mye man egentlig kan gjøre med disse, stimulerer dette også kreativiteten og evnen til å tenke selvstendig og det å komme på med nye ideer selv! Med andre ord:jeg håper og tror ikke at folk flest tenker som deg og begrenser seg selv med en slik tankegang;) øvelse og innsikt i faget GJØR faktisk mester!

Uten nysgjerrighet for ting man ikke tror man er så flink i, vil man aldri kunne finne sin plass og oppnå sitt fulle potensiale;)


Skriv en ny kommentarNavn:

Mail:

Bloggadresse:

Kommentar:


Trackback
Trackback-URL for dette innlegget:
http://blogsoft.no/trackback/ping/14904840